ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ

Το Δρέπανο είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Ναυπλίου και απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, την πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από τη φύση, διότι συνδυάζει το έντονο πράσινο του κάμπου με το καταγάλανο χρώμα της θάλασσας, της παραλίας της Πλάκας, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση.

Κατά μήκος της ακτής θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτησή σας. Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων έχουν φροντίσει ώστε οι παροχές τους να καλύπτουν εσάς και την οικογένεια σας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από ΑΜΕΑ. Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε τους νόστιμους μεζέδες και τα φρέσκα ψάρια της περιοχής, υπάρχουν οικογενειακές ψαροταβέρνες σχεδόν πάνω στον αιγιαλό, ενώ παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το δροσερό coctail σας στις καφετέριες και τα beach bar της παραλίας.

Στην πλατεία του Δρεπάνου θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια με τοπικά εδέσματα και φρέσκα ντόπια υλικά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποια από αυτά, οι επαγγελματίες του χωριού θα σας περιποιηθούν ως οικογένεια τους.

Το χωριό τους καλοκαιρινούς μήνες προσεγγίζεται από πλήθος τουριστών. Παρόλα αυτά δεν έχει χάσει την παραδοσιακή ομορφιά του, φιλόξενος κόσμος, ήρεμη ατμόσφαιρα και γραφικά στενά σοκάκια.

Παρά την τουριστική υπόσταση της περιοχής οι κάτοικοι συνεχίζουν να ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Για το λόγο αυτό το Δρέπανο περικλείεται από όμορφα οργανωμένα κτήματα που παράγουν κυρίως εσπεριδοειδή.

Σημαντική Ημερομηνία: 25 – 26 Αυγούστου ( Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίου Ανδριανού & Ναταλίας ).

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

FiloxeniaSuites | πλακα δρεπανου ενοικιαζομενα

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

FiloxeniaSuites | maria's filoxenia suites

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ

FiloxeniaSuites | δρεπανο αργολιδασ διαμονη

ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

FiloxeniaSuites | ενοικιαζομενα δωματια δρεπανο