Το Δρεπανο Αργολιδας συνδυάζει άφθονο πράσινο και παραλία με καταγάλανα νερά, με εναλλαγές άμμου και βότσαλου που απλώνεται μέχρι την Αρχαία Ασίνη. Ψηλά δέντρα που φιλοξενούν ποικιλία πουλιών, πορτοκαλεώνες, κλήματα και πολύχρωμα λουλούδια αποτελούν το σκηνικό.

Δραστηριότητες Δρεπανο Αργολιδας

Οι λάτρεις της φύσης θα ενθουσιαστούν από την ποικιλία πρασίνου και τις πεζοπορικές διαδρομές που θα τους οδηγήσουν σε λίγη ώρα μέσα από τα κτήματα στην λιμνοθάλασσα του Βιβαρίου ή στο χωριό της Ασίνης περνώντας από το Δρέπανο Αργολίδας ή και από την παραλία προς την συγκλονιστική ακρόπολη με τον αρχαίο βασιλιά της. Οι πιο επίδοξοι μπορούν να σκαρφαλώσουν στον Προφήτη Ηλία και το λόφο του Αυγού που δεσπόζει σε όλη την περιοχή.

Η περιοχή κρύβει πολλές ομορφιές που δεν εξαντλούνται σε μιά φορά και όσοι έρχονται, ξανάρχονται ενώ κάποιοι μένουν εδώ το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Χαρακτηριστικά περιοχής Δρεπανο Αργολιδας

Το Δρέπανο Αργολίδας είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Ναυπλίου και απέχει μόλις 10 χλμ. από το Ναύπλιο, την πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας ( 10 λεπτά με το αυτοκίνητο) και περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από τη φύση, διότι συνδυάζει το έντονο πράσινο του κάμπου με το καταγάλανο χρώμα της θάλασσας, της παραλίας της Πλάκας, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση.

δρεπανο αργολίδας | Filoxenia Suites

Κατά  μήκος  της  ακτής  θα  βρείτε  ξενοδοχεία, Δρέπανο ενοικιαζόμενα  δωμάτια και camping που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτησή σας. Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων έχουν φροντίσει ώστε οι παροχές τους να καλύπτουν εσάς και την οικογένεια σας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από ΑΜΕΑ. Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε τους νόστιμους μεζέδες και τα φρέσκα ψάρια της περιοχής, υπάρχουν οικογενειακές ψαροταβέρνες σχεδόν πάνω στον αιγιαλό, ενώ παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το δροσερό coctail σας στις καφετέριες και τα beach bar της παραλίας.

Το χωριό Δρεπανο Αργολιδας

Στην πλατεία στο Δρέπανο Αργολίδας θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια με τοπικά εδέσματα και φρέσκα ντόπια υλικά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποια από αυτά, οι επαγγελματίες του χωριού θα σας περιποιηθούν ως οικογένεια τους.

Το χωριό τους καλοκαιρινούς μήνες προσεγγίζεται από πλήθος τουριστών. Παρόλα αυτά δεν έχει χάσει την παραδοσιακή ομορφιά του, φιλόξενος κόσμος, ήρεμη ατμόσφαιρα και γραφικά στενά σοκάκια.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria’s Filoxenia Suites (@filoxeniasuites)

Παρά την τουριστική υπόσταση της περιοχής οι κάτοικοι συνεχίζουν να ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Για το λόγο αυτό το Δρέπανο Αργολίδας περικλείεται από όμορφα οργανωμένα κτήματα που παράγουν κυρίως εσπεριδοειδή.

Σημαντική Ημερομηνία: 
25 – 26 Αυγούστου
( Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίου Ανδριανού & Ναταλίας ).