• Για τους λάτρεις των πεζοπορικών διαδρομών και των σπόρ, συστήνουμε την γραφική διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων, από το κατάλυμά μας έως το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, κατά μήκος της λιμοθάλλασας του Βιβαρίου και μέσα από κτήματα με εσπεριδοειδή. Ο Αγιος Σπυρίδωνας στο Βιβάρι, είναι το εκκλησάκι που προτιμούν οι ρομαντικοί να κάνουν το γάμο τους. Βιώνοντας την απόλυτη ηρεμία, είτε τις πρωινές ώρες της Ανατολής , είτε κατά την Δύση του Ηλίου, προτείνουμε να απολαύσετε την όμορφη αυτή διαδρομή, με τα μαγευτικά χρώματα και την ευωδία των εσπεριδοειδών που χαρίζει η φύση.
  • Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είναι χτισμένο στα 119 μέτρα στην κορυφή ενός ψηλού βουνού, που έχει σχήμα αβγού και το βράδυ φωτισμένο αποπνέει μοναδική αίσθηση. Βρίσκεται στον συνοικισμό της Αγίας Παρασκευής – Τσέλου, νοητά ενωμένος με την Ασίνη, το ” παραδοσιακό αρχοντοχώρι ” (όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι κάτοικοί του),  που είναι χτισμένη στους πρόποδες και είναι το διπλανό χωριό μόλις 5 χιλιόμετρα από το κατάλυμα. Στον Προφήτη Ηλία Ασίνης εδώ και κάποια χρόνια, με την φροντίδα εθελοντών κατοίκων, έχουν κατασκευαστεί 449 σκαλοπάτια και το εκκλησάκι ειναι πιο προσβάσιμο για τους προσκυνητές. Παραμονή της εορτής του, 19 Ιουλίου, ανεβαίνουν στην κορυφή του βουνού και διανυκτερεύουν εκεί, προετοιμάζοντας την θρησκευτική τελετή της πανήγυρις την επόμενη μέρα. Με ανάβαση 25 λεπτών, κάποιος φτάνει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και από εκεί αγναντεύει τη μισή Αργολίδα. Αν μάλιστα έχει καλές καιρικές συνθήκες, βλέπει μέχρι και τις Σπέτσες. Μια διαδρομή που αξίζει να την περπατήσετε και στο τέλος θα αποζημιωθείτε από την εξαιρετική θέα των εσπεριδοειδών και της θάλασσας.
  • Η  Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αυγού είναι ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία και αξιοθέατα της Αργολίδας. Οι απαρχές της ανάγονται στον 11ο αιώνα και βρίσκεται κοντά στο χωριό Δίδυμα Αργολίδας, πάνω σε μια απότομη πλευρά των Διδύμων ορέων, σχεδόν μια ώρα μακριά από το κατάλυμα. Συγκεκριμένα, είναι χτισμένη πάνω από την κοιλάδα των Ιρίων και στο βόρειο τμήμα του όρους Αυγό, ενώ έχει υψόμετρο στα 320 μέτρα. Η τοποθεσία της είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ποταμό Ράδο, τον οποίο και διασχίζεις αν θέλεις να φθάσεις στη Μονή, ξεκινώντας από τα Ίρια, έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο. Η πρόσβαση γίνεται από το χωριό Καρνεζαίικα Ιρίων στα δυτικά, μια ευχάριστη διαδρομή για το όρος Αυγό. Συγκεκριμένα , σε μια απόσταση 2 χλμ. από το χωριό Καρνεζαίικα, αρχίζει ένας καρόδρομος κοντά στο ποτάμι Ράδο, που οδηγεί προς τη Μονή, 8 χιλιόμετρα περίπου απόσταση, ανά­μεσα σ’ ελιές και περιβόλια, πάντα δίπλα στο ποτάμι, ενώ στα νότια της διαδρομής ογκώνεται η μεγάλη οροσειρά που σχηματίζεται από τα Ίρια: φυσικό όριο της Ναυπλίας με την Ερμιονίδα. Σιγά σιγά το μαλακό τοπίο στην πεδιάδα των Ιρίων, γίνεται αδρό και επιβλητικό με την ορεινή χαραδρωμένη του σύσταση. Η Μονή ξεχωρίζει από μακριά μέσα στον ίσκιο του βορινού προσανατολισμού της και 1 ώρα πορεία μας φέρνει κοντά της. Στο φυσιολάτρη πεζοπόρο, αν βοηθάει μαζί μια ωραία ανοιξιάτικη ήμερα, θα αποκαλυφθεί ένα μοναδικό πανόρα­μα. Μια φύση που αλλάζει λίγο λίγο μορφή και από ήμερη και πεδινή, μεταβάλλεται σε άγρια, περήφανη, βουνίσια έξαρση, πάνω από τα χείλη των βράχων της χαράδρας, καθώς κάτω βαθειά μαζί της συμπορεύονται βιαστικά τα αφρισμέ­να νερά. Φως διάφανο, αέρας ανάλαφρος και ευωδιαστός, χρώμα πασίχαρο, η άνθηση της άγριας βουνίσιας βλάστησης και ανάμεσά της η μορφή των βράχων σε σχήματα εναλλασσόμε­να, ανθρωπομορφικά, ποικίλλουν τις εντυπώσεις και βοη­θούν το σκαρφάλωμα πάνω σε ρουμανιασμένα μονοπάτια, δυσκολοπέραστα για τον ξένο και τον αμάθητο.
  • Μεταξύ του κόλπου του Τολού και της παραλίας της Πλάκας Δρεπάνου, στα 3 χλμ. από το κατάλυμα, προβάλλει η χερσόνησος Καστράκι, η οποία έχει ταυτιστεί με την ομηρική Ασίνη. Η Αρχαία Ακρόπολη της Ασίνης υψώνεται στην κορυφή του απόκρημνου λόφου στην άκρη της θάλασσας, όπου υπάρχουν τα τείχη και τα ερείπια της Ακρόπολης. Περιλαμβάνονται δύο περιμετρικές διαδρομές στην Κάτω Πόλη και την Ακρόπολη μέσα από ενημερωτικές πινακίδες για μεταλλικές και ξύλινες γέφυρες και κλίμακες σε επισφαλή σημεία της διαδρομής. Επιπλέον οργάνωση και ασφάλεια στα μονοπάτια, προσδίδουν τα τοποθετημένα καθιστικά, οι κάδοι απορριμμάτων και τα στέγαστρα στα στόμια των πηγαδιών και των δεξαμενών. Τρία νεώτερα, μικρά κτίσματα χρησιμοποιούνται ως φυλάκειο-πωλητήριο, αίθουσα πολυμέσων και χώρος έκθεσης με την ιστορία και τη μεθοδολογία της ανασκαφικής διαδικασίας, όπου παρουσιάζονται ψηφιακές εφαρμογές περιήγησης ( ψηφιακός χάρτης, χρονολόγιο, οπτικοποιημένη ιστορία της περιοχής, τρισδιάστατη απεικόνιση του λουτρού και 3 ολιγόλεπτα βίντεο με θέμα τους Ιταλούς στην Ασίνη και τις καταστροφές του χώρου, τις σουηδικές ανασκαφές το 1972 στην Ασίνη και μια εφαρμογή με θέμα την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου ) . Στο εσωτερικό τεχνητού σπηλαίου στα νοτιοανατολικά της Κάτω Πόλης παρουσιάζεται η σύγχρονη ιστορία της ιταλικής κατοχής στην Ασίνη με την έκθεση εποπτικού υλικού. Τα μονοπάτια της ιστορικής περιοχής επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια κι έτσι αναδεικνύονται και αναπαρίστανται τα μνημειακά κατάλοιπα. Aξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αρχαιολογικός χώρος καλύπτει τις ανάγκες περιήγησης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες : ράμπα εισόδου, W.C ΑμεΑ  επιγραφές και οδηγός για τυφλούς υπότιτλους στις ψηφιακές εφαρμογές για τους ανθρώπους με ακουστικά προβλήματα. Το ξωκλήσι της Παναγιάς που καμαρώνει στο κέντρο της Ακρόπολης εκτελεί  μυστήρια όπως γάμους, βαφτίσεις με θέα την παραλία Καστράκι, το κοσμοπολίτικο Τολό και το νησάκι Άγιοι Απόστολοι. Γύρω από την Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης βρίσκονται οργανωμένα παραδοσιακά καταλύματα όπως, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιος, διαμερίσματα, μπάνγκαλόους, καθώς και ταβέρνες και μπαράκια , που σε ταξιδεύουν σε εκείνη την εποχή αναρωτώντας τον εαυτό σου.